Želite izvedeti še več? Obrnite se na nas in z veseljem vam bomo svetovali.
 
++386 3 56 79 165
 
info@iware.si
 

POVPRAŠEVANJE

Rešitev je namenjena prav vsem podjetjem, ki se srečujejo s skladiščnim poslovanjem, ne glede na velikost samega podjetja. Še vedno velja prepričanje, da je uporaba skladiščnih sistemov oz WMS sistemov primerna le za velika podjetja. Drži, da so v preteklosti WMS uporabljala le velika podjetja v različnih branžah, vendar pa zaradi potrebe po doseganju višje konkurenčnosti uvedba WMS za manjša podjetja postaja vse večja nuja.

 

Zmotno je tudi mnenje, da je uvedba WMS-ja za mala podjetja zelo draga investicija. Implementacija in cenovno ovrednotenje sistema se prilagaja velikosti podjetja. Cenovno ugodnejša je uvedba WMS-a v manjše podjetje, saj je število izvajalcev manjše, funkcionalnosti enostavnejše ter uvajanje krajše. Časovno je težko določiti kdaj se bodo stroški investicije povrnili. V povprečju pa velja, da je to čas od 8 do 18 mesecev- odvisno od velikosti podjetja ter kompleksnosti in učinkovitosti samega sistema.

Kako prepoznati potrebo po informatizaciji poslovanja v skladišču?

Podjetja se velikokrat znajdejo v situacijah, ki govorijo o tem, da kondicija podjetja in skladišča ni ravno najboljša. Dogajajo se na primer sledeče situacije:
  • blago je napačno označeno, zato ga ni mogoče pravočasno identificirati – to pomeni, da je treba najprej poiskati blago, šele nato ga lahko dostavimo; pri tem je delovni proces moten in prihaja do zamud;
  • točne zaloge v skladišču ne poznamo, saj le ta ni vedno vsa identificirana in na pravem mestu;
  • ne moremo slediti blagu v skladišču, težava je tudi v sledljivosti materiala na določenih nivoji (npr. rok trajanja);
  • zaposleni ne sprejemajo v celoti svoje odgovornosti, saj ni nikjer zabeleženo, kaj se točno v skladišču dogaja;
  • pogosto pojavljanje napak, ki so posledica ročnega dela oz človeškega faktorja.

 

Uvedba WMS-a je pogosto tudi posledica ukrepov, ki jih vodstvo podjetja sprejme za doseganje višje konkurenčnosti. Taki ukrepi so npr.:

  • zniževanje zalog,
  • dvig kakovosti storitev in poslovanja,
  • dvig produktivnosti,
  • zmanjševanje stroškov,
  • poenostavitev in optimatizacija delovnih prosesov.

Prepričani smo, da boste z uvedbo skladiščnega sistema iWare TrackIT WMS dosegli učinkovitejše poslovanje vašega skladišča in tako dvignili konkurenčnost podjetja na še višjo raven. Stopite v stik z našim prodajnim osebjem, ki vam bo z veseljem podalo še več informacij o samem sistemu.

 

KONTAKT